کوهورت پرشین
مطالعه کوهورت پرشین در ایران
در سال 2014 وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در ایران یک مطالعه کوهورت چند مرکزی به نام پرشین(cohort PERSIAN) مطالعات تحقیقاتی اپیدمیولوژیک آینده نگر را در این کشور راه اندازی کرد.
این مطالعه با هدف ارزیابی بیماری های غیرواگیر(NCD) و شناسایی عوامل خطر مرتبط با آن به منظور تنظیم اقدامات پیشگیرانه مؤثر و اجرای سیاستهای مرتبط با سلامت در ایران انجام شده است و شامل مردان و زنان 35 تا 70 ساله است که در مناطق تعیین شده ایران ساکن هستند. در ابتدا، ده مکان مختلف به عنوان مراکز کوهورت پرشین انتخاب شدند که جمعیتهای قومی و مناطق جغرافیایی ایران را با شرایط مختلف محیطی ، فرهنگی و سبک زندگی در بر میگرفت. اما به زودی پس از راه اندازی این مطالعه، هشت مرکز دیگر اضافه شد و گروه را به 18 مکان در سراسر ایران گسترش داد.ابتدا از سرشماری برای شناسایی همه افراد 35 تا 70 ساله در مناطق کوهورت تعیین شده استفاده شد، سپس پرسنل آموزش دیده برای تایید حضور افراد شناسایی شده خانه به خانه رفتند و سپس آنها را برای شرکت در مطالعه دعوت کردند.
پس از ثبت نام، رضایتنامه آگاهانه کتبی از همه شرکتکنندگان اخذ شد و نمونههای بیولوژیکی (خون، ادرار، مو و ناخن) پس از استفاده از بخش کوچکی از نمونهها برای مسیریابی تستهای آزمایشگاهی در Biobank کوهورت PERSIAN ذخیره شد.یک سال پس از ثبت نام، مرحله پیگیری برای هر فرد آغاز شد و افراد یا اعضای خانواده آنها به منظور بررسی وقوع بیماری های غیرواگیر یا مرگ احتمالی در سال قبل از طریق تلفن تماس گرفتند. این روند تا کنون سالانه ادامه دارد.
در ابتدا، یک مرحله اندازه گیری مکرر برنامه ریزی شده بود که پنج سال پس از ثبت نام انجام شود تا داده ها در مورد مواجهه های مختلف در 30٪ از جمعیت گروه اولیه جمع آوری شود. اما به دلیل همهگیری COVID-19 محدود شده بود. این مرحله سرانجام پس از انجام واکسیناسیون کووید-19 در سراسر کشور انجام شد و اخیراً جمع آوری داده ها به پایان رسیده است. به عنوان بخشی از این مرحله، اطلاعات مربوط به تجربه شرکت کنندگان مبتلا به کووید و انجام واکسیناسیون ، با رعایت اصول محرمانگی جمع آوری شد.
لینک خبر:
https://ihccglobal.org/ihcc-spotlight-the-persian-cohort-study/
نظر دهید